De nieuwe Škoda Elroq: nu te bestellen vanaf € 34.990*

  • Bestelbaar vanaf € 34.990*, inclusief 5 jaar onderhoud***. Bijtelling van slechts € 178* per maand.
  • Ook aanspraak op SEPP-subsidie van € 2.950* mogelijk
  • Drie aandrijflijnen en drie uitvoeringen: Selection, Business Edition en Sportline Rijbereik tot wel 579 km** (WLTP) en snelladen van 10-80% in slechts 24 minuten
  • Elroq is Škoda’s eerste volledig elektrische SUV in de compacte klasse en introduceert nieuwe Modern Solid designtaal

Hang de vlaggen uit en laat de trompetten schallen: de nieuwe Elroq is er; Škoda’s eerste compacte elektrische SUV staat klaar om zijn stempel op de markt te drukken. Met zijn Modern Solid-design, een scherpe vanafprijs van € 34.990* en een maximaal rijbereik tot 579 km** (WLTP), heeft de Elroq alles in huis om de absolute bestseller in zijn segment te worden. Vanaf vandaag is de Elroq te bestellen als Elroq 50, Elroq 60 en Elroq 85, waarbij klanten kunnen kiezen uit drie aantrekkelijke uitvoeringen: Selection, Business Edition en Sportline. De eerste exemplaren worden naar verwachting begin 2025 afgeleverd.

Met zijn strakke lijnenspel omarmt de Elroq als eerste Škoda de nieuwe Modern Solid ontwerpfilosofie. Het minimalistische exterieur combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit, en straalt tegelijkertijd veiligheid en kracht uit. De typische Škoda-signatuur is opvallend aanwezig op de motorkap. Het nieuwe Tech-Deck Face frontdesign is een moderne interpretatie van de traditionele Škoda-grille, met een platter en breder profiel. Looks die passen bij zijn ambities om de absolute bestseller te worden in het segment van compacte elektrische SUV’s. 

De aantrekkingskracht van de Elroq wordt verder versterkt door de scherpe prijsstelling: dankzij een vanafprijs van slechts € 34.990*, inclusief 5 jaar onderhoud***, komt de Elroq dit jaar nog in aanmerking voor de SEPP-subsidie van maximaal € 2.950*. Voor zakelijke rijders is de lage bijtelling vanaf € 178* per maand een extra incentive.

Drie aandrijflijnen en uitvoeringen

Vanaf het begin is de Elroq al te bestellen met drie aandrijflijnen, in drie aantrekkelijke uitvoeringen. Het begint bij de Elroq 50, met een vermogen van 125 kW/170 pk en een maximaal rijbereik van 374 km** (WLTP), die te bestellen is als Selection. Daarop volgt de Elroq 60 met 150 kW/204 pk vermogen en een rijbereik van maximaal 449 km** (WLTP), die te bestellen is als SelectionBusiness Edition en als Sportline. De krachtigste versie, de Elroq 85, heeft een vermogen van 210 kW/285 pk en een actieradius tot 579 km** (WLTP) – hij is er als Business Edition en als Sportline.  

De Elroq 50 Selection is verkrijgbaar vanaf € 34.990* en biedt standaard functies zoals een 13-inch infotainmentscherm met Wireless Smartlink, Climate Control met 1 zone, parkeersensoren achter, een achteruitrijcamera en 19-inch lichtmetalen velgen. De Elroq 60 Selection is er vanaf € 37.990*

Daarboven staat de Business Edition, die als Elroq 50 verkrijgbaar is vanaf € 37.990* voor slechts € 1.000* extra als Elroq 60. Uitgevoerd als Business Edition biedt de Elroq extra’s als uitgebreide navigatie, Climate Control met 2 zones, parkeersensoren rondom, LED-interieurverlichting en verwarmbare voorstoelen. Ook de Elroq 85 is verkrijgbaar als Business Edition, deze heeft een vanafprijs van € 42.990*. Voor liefhebbers van een sportieve uitstraling en dito rijbeleving is de Elroq 60 er vanaf € 41.290* als dynamische Sportline. Voor de Elroq 85 Sportline geldt een vanafprijs van € 45.290*. Deze sportieve uitvoering is voorzien van Sportline-bumpers, logo’s rondom, een Sportline-interieur met half suede/kunstleer, Sport-Comfortstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een sportonderstel, keyless entry en 20 inch lichtmetalen velgen, uitgevoerd in hoogglans zwart.

De personal touch

De Elroq biedt volop mogelijkheden voor personalisatie, met keuze uit maar liefst negen lakkleuren, waaronder het nieuwe, stijlvolle Timiano Green. Optionele pakketten, zoals het Winterpakket (inclusief verwarmbare voorruit, voorstoelen en stuurwiel), een wegklapbare trekhaak, een warmtepomp en een 230V-aansluiting, maken de Elroq geschikt voor elke vorm van gebruik; van de stad tot ver daarbuiten. 

Het interieur is zowel stijlvol als duurzaam en beschikbaar in vier Design Selections: StudioLoftLodge en Suite. Elk ontwerp bevat een groot aandeel aan duurzame materialen, waarbij stofresten, visnetten en plastic flessen worden hergebruikt, in lijn met Škoda's toewijding aan duurzaamheid.

Simply Clever oplossingen

Naast zijn indrukwekkende exterieur- en interieurdesign is de Elroq ook uitermate praktisch. Met de optionele, wegklapbare trekhaak kan hij tot 1.000 kg trekken. De bagageruimte is de grootste in zijn klasse, met een capaciteit van 470 liter, die kan worden vergroot tot 1.580 liter met de achterbank neergeklapt. Zijn compacte buitenmaten met een lengte van 4,48 meter maken de Elroq verbluffend wendbaar en het gestroomlijnde ontwerp draagt bij aan een maximum topsnelheid van 180 km**/u. 

Wie van de weg af moet, hoeft niet lang stil te staan: de Elroq kan met een snelheid van maximaal 175 kW DC-snelladen. Dat resulteert in laadtijden vanaf 25 minuten voor de Elroq 50 tot maximaal 28 minuten voor de Elroq 85, van 10% naar 80% acculading.

Nu te bestellen vanaf € 34.990*

De Škoda Elroq is per direct te configureren en te bestellen bij a-point, met een vanafprijs van € 34.990*. De volledige prijslijst is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.